Re:Animăm Chișinăul! Vezi ce ți-a pregătit Anim’est 2014

22 Octombrie 2014

animest

Anim’est Chișinău te invită să-ți iei doza de animație în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, în cinematograful Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5, unde câteva dintre cele mai așteptate și recente titluri de lungmetraj de animaţie vor fi în premieră pe marele ecran.

Începem cu Minuscule – La Vallée des fourmis perdues / Minuscule: Valea furnicilor, nominalizat la European Animated Feature Film 2014 și cu filmul lui Hayao Miyazaki, The Wind Rises / Se-nalță vântul, pe care-l anunța, toamna precedentă, ca fiind ultimul său lungmetraj de animație. Acesta i-a adus regizorului cel mai important premiu acordat unei animaţii în Japonia - Tokyo Anime Award în 2014, dar și nominalizarea la Oscar şi Globul de Aur.

animest  animest  animest

Anim’est continuă și anul acesta tradiția de a aduce animatori consacrați în programul „Retrospectiva”. Îți vom prezenta filmele lui Jacques-Rémy Girerd, celebrul regizor şi producător francez de filme de animaţie, fondator al legendarului studio de animaţie „Folimage”. Începem retrospectiva cu La Prophétie des grenouilles / Profeția broaștelor, din 2003, care a atras peste un milion de spectatori în Franţa şi aprecierea industriei la nivel internaţional.

Continuăm cu Mia et le Migou / Mia şi Migou (2008), desemnat cel mai bun lungmetraj de animaţie al anului 2009 de către Academia Europeana de Film, şi Tante Hilda! / Tanti Hilda! (2013), selectat anul acesta în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Țara invitată din acest an este Germania care vine cu două lungmetraje în secțiunea Minimest și trei programe de scurtmetraje curatoriate de Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart. Vei avea ocazia să-l cunoști la Chișinău, la Muzeul de Artă, când va prezenta programul „Artă, politică și propagandă”, o ilustrare a rolului animației în arta, politica și propaganda Germaniei de Est și de Vest după 1945.

animest animest animest

La Cinema Odeon vedem cele mai bune scurtmetraje ale Competiției internaționale din cadrul Festivalului de Film de Animatie de la Stuttgart 2014 și un Best of al regiunii Baden-Wurttemberg (2012-2014).

În fiecare seară, după proiecții mergem în Re:Animation Hub - Tipografia 5, unde va avea loc AniMusic Night, și unde vom încheia fiecare zi de festival.

Așadar, intră pe animest.md, vezi programul complet al proiecțiilor și asigură-te că prinzi un loc la film cumpărând din timp bilete online prin iTicket.md.

Festivalul internațional de animație Anim'est este organizat de Asociația culturală Este’n’est și ALTFilm.

Persoana de contact:
Dumitru Marian, coordonator Anim’est Chișinău
telefon: 069 380 562
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.animest.md


 

Re:Animăm Chișinăul! Anim’est revine la sfârșit de octombrie

09 Octombrie 2014

animest

Festivalul internațional Anim’est revine la Chișinău în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, în incinta cinematografului Odeon și Tipografia 5 cu cele mai reușite filme de animație ale anului curent, dar și unele care s-au evidențiat de-a lungul timpului, workshop-uri, Animusic Night 2014, Creepy Animation Night.

A patra ediție a festivalului va începe cu unul dintre filmele nominalizate la European Animated Feature Film 2014, care premiază cele mai mari și reușite realizări din cinematografia europeană. Vorbim despre „Minuscule - The Valley of Lost Ants”, o creație franceză a regizorilor Hélène Giraud și Thomas Szabo.

animest  animest  animest

Un alt moment excepțional din cadrul festivalului, dar și o premieră pentru Moldova, este animația rusească „Ku! Kin-dza-dza”, realizată de regizorul Georgy Danelia. Aceasta este un remake mai puțin întunecat și distopic, dar și mai orientat spre tineri și audiența internațională, al originalului „Kin-dza-dza”, din 1986, lucrarea aceluiași regizor.

animest  animest  animest

Așadar, te invităm să te aprovizionezi la casele cinematografului Odeon, de pe 28 octombrie, sau, începând cu 20 octombrie, de pe iTicket.md, partenerul festivalului în vânzarea de bilete online.

Nu uita! Anim’est îți dă întâlnire pe 30 octombrie, ora 19.00, la cinematograful Odeon unde vom da startul unei noi sesiuni de animație și nebunie.

Festivalul internațional de animație Anim'est este organizat de Asociația culturală Este’n’est și ALTFilm.

Persoana de contact:
Dumitru Marian, coordonator Anim’est Chișinău
telefon: 069 380 562
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.animest.md


 

Shopping MallDova: Shopping gro-o-oaznic de plăcut!

23 Octombrie 2013

shopping malldova halloween_2013

În ajunul Halloweenului, timp de o săptămînă întreagă, Shopping MallDova va fi gazda unor personaje desprinse din filmele şi poveştile de groază. Între 25 - 31 octombrie vor avea loc un şir de activităţi dedicate acestei sărbători.

Cei mai mici vizitatori ai mall-ului vor putea participa la atelierele de creaţie de la etajul 3. Aici ei vor putea să-şi pună în aplicaţie toată imaginaţia şi creativitatea pe care o posedă, confecţionând singurei costumul de Halloween, dar şi multe elemente de decor.

Pentru a păstra amintirea sărbătorii cât mai mult timp, la parterul mall-ului va fi instalat un photo wall, unde doritorii vor poza în costume şi accesorii special pregătite pentru ei.

Marea petrecere va avea loc pe 31 octombrie, începând cu ora 18:00. Academia Fastrackids va organiza pentru copilaşi o adevărată poveste cu personaje misterioase, jocuri şi concursuri cu premii.

Sărbătoarea va continua cu Halloween Party. Începând cu ora 19:00, mall-ul va fi bîntuit de creaturi înspăimântătoare. Cei prezenţi la mall vor avea ocazia să vadă un excepţional show de carving, dar şi să participe la crearea unui tablou misterios cu ajutorul pictorului Valentin Rusu. Nu vor lipsi animatorii îndrăgiţi şi concursurile cu premii.

Program:

Ateliere de creaţie:
25, 28, 29, 30 octombrie – 17:00-19:00
26, 27 şi 31 octombrie – 16:00–18:00

Body art:
25, 26, 27, 30 octombrie – 16:00–20:00
31 octombrie - 14:00–18:00

Animatori:
25, 26, 27, 28, 29, 30 octombrie - 18:00–21:00
31 octombrie – 17:00-20:00

Halloween Kids Party (FasTracKids):
31 octombrie - 18:00-19:00

Halloween Party:
31 octombrie - 19:00 

Don Taco - Încinge atmosfera la noi!

01 Octombrie 2013

don taco bucatar

don taco mancare
Bună ziua dragă Amigo,

Don Taco - Restaurantul unui bucătar cu bun gust, este localul care mereu este gata să te uimească.

Bucătarul nostru talentat îți propune o varietate mare de gustoșenii: Burrito, Crunchy Wrap, Fajito și multe altele pe care le puteți servi într-o ambianță plăcută și plină de veselie. La noi vei face cunoștință cu bucătarul iscusit, din Costa Rica – Pablo!

Restaurantul nostru latino american este perfect pentru cei care doresc să petreacă timpul liber alături de prieteni ori familie, într-o atmosferă de sărbătoare, cu un personal prietenos, costumație și muzică aleasă.

Te esperamos! 

Piramisa Cafe - Plătește cafeaua cu un sărut

15 Iunie 2013

Pentru cuplurile iubitoare de cafea și trezirea de dimineață într-o zi de duminică, Piramisa Cafe a pregătit o surpriză frumoasă.

De mâine, pe parcursul a 4 duminici consecutive, între orele 10:00 - 11:00, primiți câte o cafea gratis, dacă vă demonstrați dragostea cu un sărut.

Atenție: chelnerii de la Piramisa văd care sunt săruturile adevărate.

Ideea vine de la o cafenea franceză din Sydney, care a determinat echipa de la Piramisa să organizeze și pentru voi o ofertă asemănătoare. Iată cum a fost implementată ideea în Sydney:

You need Flash Player 9 or later installed to play this streamingvideo


Sunteți așteptați pe adresa bd. Moscovei, 10/3. 

Vrei să primești bani gratis? Îți îndeplinim dorința!

29 Aprilie 2013

Gusto Money – savurează plăcerea odihnei!
Urmează următorii pași:

alt


Adună GustoMoney până la data de 22 mai 2013 și beneficiază de ei la restaurantul chinezesc
5th Element, până la data de 22 iunie 2013.

alt 

Chateau Vartely - Ofertă de Paști 2013

25 Aprilie 2013

alt

Pentru a atinge armonia sufletului, este recomandat de a părăsi orașul, de la agitați și aglomerație. Și ce ar putea fi mai bun decât o oportunitate minunată de a combina celebrarea Paștelui cu odihna în afara orașului?

Complexul Turistic Chateau Vartely se pregătește pentru acest eveniment fericit. Oaspeții se vor bucura de prăjituri tradiționale de Paști și ouă pentru micul dejun.

Ofertele speciale: Standard - 100 euro, VIP - 115 euro.

Excursie: Prezentarea fabricii de vinuri.
Degustare de vinuri: Șase tipuri - Feteasca Select, Traminer Rezerva, Pinot Noir Rose Select, Merlot Rezerva, Cabernet-Sauvignon Rezerva, Cabernet Sauvignon desert.
Cazare: 1 noapte, cameră dublă (Standard) / VIP Apartament (VIP), mic dejun inclus.
Persoane: două.
Cadou: Cozonac și Cahor.

Ofertă valabilă în perioada 29 aprilie-13 mai 2013. 

Piramisa te invită la Monday Monkey alături de Petru Moiseev

19 Aprilie 2013

alt

În fiecare luni, Piramisa Cafe organizează Monday Monkey Baraban - ziua când cocktailurile energetice -
energetic + Jägermeister, vodka, gin sau whiskey costă doar 30 lei!

Ești pregătit pentru un weekend de 3 zile?
Monday Monkey îți dă tonul! Pe 22 aprilie, de la ora 19.30 sunteți invitați la
showul live oferit de tobarul Petru Moiseev din Angry Band.

Fă o rezervare la nr. 06 93 83 384 sau pe www.piramisa.md.

Adresa: Piramisa Cafe - bd. Moscovei, 10/3.


alt 

Apa OM te invită la Velo și Foot Quests

10 Aprilie 2013

Apa OM te invită să petreci zilele de duminică într-un mod activ. În total, se vor organiza 7 Velo Quests, 7 Foot Quests, ce se vor termina cu 2 Super Cups.

Fiecare quest va avea loc în limita unui perimetru din Chișinău. Echipele câștigătoare primesc cadouri de la Apa OM și de la parteneri. Iar pe parcursul jocurilor, toți participanții vor primi suficientă apă pentru a se încărca cu energie. Participarea este gratuită.


Primul Foot Quest - 14 aprilie


Primul Velo Quest - 21 aprilie


Vezi cum vor arăta ghicitorile în timpul jocului, cât și alte detalii pe www.omactiv.md. 

Voiaj International îţi dă bani pentru odihnă

10 Aprilie 2013

Devino câştigător al campaniei “Voiaj International Îţi Dă Bani Pentru Odihnă”!
Lasă agenția să-ţi achite o parte din preţul odihnei.

Pentru ca vacanţa să-ţi ofere confort maxim cu cheltuieli minime, Voiaj International îţi achită până la 10% din preţul cazării la hotelul ales de tine. Vino în perioada 11-14 aprilie la standul Voiaj International din cadrul expoziţiei Moldexpo “Tourism.Leisure.Hotels.” şi ia-ţi cardul de câştigător al acestei campanii!

Stocul de carduri este limitat. Campania se va derula până pe 30.09.2013.
Intră pe www.voiaj.md pentru a vedea toate detaliile.