Anim’est Chișinău 2012 – Noutățile ediției a doua

Luni, 08 Octombrie 2012 09:18

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est de la Chișinău va avea loc în perioada 1-4 noiembrie, la Cinema Odeon. Organizatorii promit un nou festin cinematografic: Creepy Animation Night, noaptea de scurtmetraje animate neconvenţionale şi bizare dublate de live act audio-vizual.

Prima ediție Anim’est Chișinău din 2011 a adunat în cele patru zile de proiecții și evenimente peste 3.500 de oameni. 135 de filme din 28 de țări au fost proiectate în cadrul ediției speciale organizate de cel mai important festival de film din Bucureşti.

Succesul de care s-a bucurat prima ediție a festivalului de la Chișinău, reacțiile extrem de bune din partea spectatorilor au încurajat organizatorii să continue proiectul și anul acesta.

Programul Anim’est Chișinău 2012 include o retrospectivă specială, dedicată unuia dintre marii maeștri ai animației japoneze și modiale: Hayao Miyazaki.

Cinefilii din Chișinău se vor mai putea bucura și de Ponyo, Animația Anului la cea de-a 32-a ediție a Premiilor Academiei de Film Japoneze; de Porco Rosso, aventurile unui pilot profesionist al anilor '20, care, în urma unui blestem, a fost transformat într-un porc; sau My Neighbour Totoro, povestea a două surori care se mută împreună cu tatăl lor în ceea ce pare a fi o casă bântuită. Cele două îl întâlnesc pe Spiritul Pădurii și află că nu toate spiritele sunt înfricoșătoare.

Eveniment organizat de Asociația ESTENEST și Asociația ALTFilm, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Cu sprijinul: Fundația Japonia, Primăria Municipiului Chișinău, ICR Chișinău, Moldova Film. Parteneri media: Jurnal TV, Kiss FM, Unimedia, Adevărul, Timpul.

Informație despre bilete:
- Bilet individual de intrare – 30 lei. Valabil pentru o singură intrare, exclusiv la proiecţia pentru care a fost achiziţionat.
- Bilet individual de intrare la evenimentul Creepy Animation Night, care va avea loc în seara de sâmbătă, 3 noiembrie 2012, la ora 23:00, la Cinema Odeon – 70 lei.
- Accesul minorilor în sala de proiecţie la Creepy Animation Night este interzis, evenimentul fiind rezervat exclusiv spectatorilor cu vârsta de peste 18 ani.
- Abonament pe o zi – 80 lei. Valabil pentru o singură zi de proiecţii (nu e valabil la Creepy Animation Night).
- Abonament general – 150 lei. Garantează accesul posesorului la toate proiecţiile Anim'est de la Chişinău, inclusiv la Creepy Animation Night.

Urmăriți noutățile pe site-ul oficial www.animest.md.

Etichete: