Anim’est Chișinău la a treia ediţie

Marţi, 15 Octombrie 2013 14:25

animest 2013

Cea de-a treia ediţie Anim’est Chișinău 2013 va avea loc între 24-27 octombrie, la Cinema Gaudeamus.

Animaţia franco-belgiană Ernest et Célestine deschide oficial Anim’est Chișinău, joi, 24 octombrie, de la ora 19:00. Cunoscuţi pentru Panique au village, regizorii Stéphane Aubier şi Vincent Patar împreună cu Benjamin Renner au lansat anul trecut animaţia bazată pe îndrăgita serie de cărţi pentru copii a scriitoarei Gabrielle Vincent, cu un scenariu semnat de scriitorul francez Daniel Pennac, scenariu care se pretează la multiple interpretări, pentru toate vârstele.

animest 2013


Din programul Anim’est Chișinău fac parte și ParaNorman, regizat de Sam Fell (The Tale of Despereaux, Flushed Away) și Chris Butler, povestea orfanului coreean adoptat de o familie belgiană, cu un melanj de animaţie 2D și 3D și imagini de arhivă. Filmul a primit numeroase distincţii, precum Marele Premiu și Premiul Publicului la Zagreb 2013 sau Premiul publicului și Premiul Unicef pentru scenariu la Annecy în 2012. La fel, în program vor fi Chicken Run, The Curse of the Were-Rabbit, Flushed Away, Shaun the Sheep, The Wrong Trousers, A grand day out, A Close Shave, A Matter of Loaf and Death.

Senzații tari la Creepy Animation Night


Cele mai stranii şi mai înfricoșătoare animaţii vor provoca, amuza şi îngrozi spectatorii în noaptea zilei de sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 23:00.

Wild Bichons al lui Stefan Nadelman, premiat în 2011 cu trofeul Secțiunii Cel mai bun videoclip pentru Ramona Fall - I say fever, Abyssus abyssum invocat, cel mai recent film al lui Wes Simpkins și cu siguranță unul dintre cele mai inspăimântatoare din selecția festivalului, improvizația vizuală neobișnuită a lui Donato Sansone, Grotesque Photo Booth, Baby, I Love You, în regia lui Faiyaz Jafri (Hello Bamby), The present, un scurtmetraj a căruit atmosferă va aminti fanilor de The Isle a lui Kim Ki Duk sau Unicorn Blood.

animest 2013


În acest an, filmele vor fi însoțite de un live-act Environments. Trupa bucureșteană, compusă din Ștefan Panea, Alex ‘Para’ Ghiță și Marius Costache va acompania dubioșeniile animate cu muzică experimentală greu de încadrat într-un gen, într-o reverie acustică incomodă și contemplativă. Mai multe detalii despre trupă: environments.bandcamp.com.

Secțiuni Preț (lei)
Creepy Animation Night 80 (în vânzare de pe 24 octombrie)
AniMusic Night 60
Abonamente generale 200 valabile la toate proiecțiile, mai puțin Creepy și AniMusic Night
Abonamente generale reducere 50% 100
Abonamente 1 zi 80 valabile la toate proiecțiile din ziua respectivă, mai puțin Creepy și AniMusic Night
Bilete individuale 30


Pentru mai multe detalii despre program, accesați Animațiile de lung metraj care vor fi prezentate la Anim’est Chișinău 2013 sau www.animest.md.
Cinema Gaudeamus - www.cinemagaudeamus.md, telefon - 022 245 001, str. V. Alecsandri, 4.
Anim’est Chișinău este organizat de Estenest și ALTFilm.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român.
Parteneri: Alliance Française de Moldavie, Primăria Municipiului Chișinău, Moldcell.
Parteneri media: Jurnal TV, KissFM, Adevărul, Timpul, Ziarul de Gardă, Unimedia, Allfun.md, Locals.md, Fest.md.

Animest Chisinau 2013