BATI - Participă la Studiul de Măsurare a Traficului și Audienței pe Internet

Luni, 04 Martie 2013 12:13

alt

Participă la Studiul de Măsurare a Traficului și Audienței pe Internet și află cine sunt utilizatorii de internet din Republica Moldova!

BATI (Biroul de Audit al Tirajelor și Internetului) în parteneriat cu Agenția de cercetare Gemius, lider în domeniul cercetării internetului în regiunea EMEA, realizează din februarie 2012 Studiul de Măsurare a Traficului și Audienței pe Internet (SMTAI). Scopul este de a colecta informații despre comunitatea de internet din Republica Moldova, de a determina profilul uilizatorilor și frecvența de folosire a internetului.

În 2012 la nivel mondial, ponderea bugetelor de publicitate consumate în online a fost de 18%. Chiar daca în RM ponderea bugetelor alocate internetului a fost mai mică, aproximativ 5% putem să observăm o creștere a acestora. Pentru a avea o dezvoltare sănătoasă, mediul online trebuie să ofere clienților de publicitate informații credibile, transparente și comparabile cu alte medii, informații care să permită luarea de decizii pe baza unor date corecte.

Studiul SMTAI oferă informații cu privire la profilul socio-demografic al utilizatorilor de internet și la comportamentul lor pe diferite site-uri. Astfel toate părțile implicate în industria online au avantaje din participarea la studiu. Editorii pot modifica conținutul pentru a satisface mai bine nevoile utilizatorilor, pot determina cele mai bune modalități de promovare a site-ului și pot prezenta date credibile despre publicul țintă și despre acoperire către clienți de publicitate. Folosind rezultatele SMTAI, clienții de publicitate pot avea o imagine de ansamblu asupra mediul online dar și al campaniilor pe care le derulează, pot evalua eficiența acestor campanii și costul aferent. De asemenea, pot să planifice corect campaniile publicitare online astfel încât acestea să ajungă la cât mai mulți utilizatori din publicul țintă și să selecteze website-urile în funcție de calitatea audienței și nu doar în funcție de catogoria site-ului.

„Folosind rezultatele obținute în urma studiului SMTAI am certitudinea că decizile cu privire la planificarea campaniilor online sunt corecte și sunt bazate pe date credibile, transparente. Datele ne ajută să construim o bază pentru schiţarea peisajului online din Republica Moldova şi a tendinţelor actuale ale Internetului de pe piaţă, astfel încât să putem crea campanii din ce în ce mai eficiente pentru clienții noștri.”, declară Evghenii Crecesco, Media Director PRIOR Media.

Despre BATI: Biroul a fost înfiinţat ca o organizaţie tripartită de către industria de media si publicitate din Moldova, cu obiectivul de a oferi un etalon unic şi credibil pentru vânzarea de publicitate. Obiectivul este de a îndeplini rolul unei părți in monitorizarea pentru un comportament media si de publicitate corect.

Despre Gemius: Gemius este lider în cercetarea online si în consultanță în Europa și Orientul Mijlociu. Originar din Polonia, Gemius s-a extins în regiunea EMEA și momentan operează în 30 de țări. Compania este pionieră în metodologia hibridă pentru măsurarea audienței online, integrând atât panelurile consumatorilor cât și cercetarea avansată a site-urilor. Pentru mai multe informatii vizitati: www.gemius.com.

Pentru informaţii, vă rugăm să contactaţi:
Stanislav Popov, director executiv
060 300 400, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Etichete: