Orange

Orange

Fiecare zi se schimbă cu Orange!

Orange Moldova este un operator de telefonie mobilă din Republica Moldova. Compania a primit licența de la Ministerul Telecomunicațiilor în februarie 1998, sub denumirea de Voxtel. Primul apel în rețea a fost făcut la 27 octombrie 1998, de către președintele Franței, Jacques Chirac. În 2006, acționarii companiei trecerea operatorului printr-un proces de rebranding. El a fost finalizat la 25 aprilie 2007. De la această dată numele operatorului devine Orange. France Telecom este acționarul majoritar al companiei Orange Moldova, cu o cotă 61% din acțuni.

Denumirea Orange se referă la o interpretare filosofică și psihologică a calităților Orange și semnifică apariția unei noi rase umane - omul Orange, care recunoaște noile tehnologii ca pe o modalitate de a îmbunătăți universul.

Orange este denumirea perfectă, caldă și optimistă. Logotipul este un pătrat regulat de culoare oranj, asemănător cu pătratul negru al lui Malevich - e foarte simplu, dar poate stârni o furtună de fantezii. Iar forma pătrată a fost aleasă anume pentru a anula orice asociere cu portocala.

  • www.orange.md
  • Twitter.com/OrangeMD
  • This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
  • 022 975 010
  • str. Alba Iulia, 75, MD-2071, or. Chişinău