Lukoil

Lukoil

Lukoil-Moldova a fost creată iniţial ca o societate pe acţiuni, în conformitate cu memorandumul din 19 decembrie 1995, ca filială a companiei ruse de petrol Lukoil S.A.

Principalele activităţi ale companiei sunt: depozitarea, cumpărarea, transportarea şi vânzarea produselor petroliere şi a gazelor lichefiate, construcţia şi întreţinerea bazelor petroliere pentru stocarea produselor petroliere şi a gazelor lichefiate, construcţia şi exploatarea staţiilor de alimentare şi obiectelor de asistenţă tehnică.

Actualmente, Lukoil-Moldova operează cu cinci baze de petroliere şi un terminal de gaz, precum şi 102 de staţii de alimentare. Pe lânga acestea, staţiile de alimentare au în posesie baruri, magazine, staţii de carburanţi şi spălătorii auto.

Compania dispune de un parc propiu de transport specializat pentru întreţinerea bazelor petroliere, staţiilor de alimentare şi furnizarea serviciilor de transport, în vederea transportării produselor petroliere către terţi. Staţiile de alimentare Lukoil-Moldova sunt situate aproape în toate zonele din ţară şi acoperă aproximativ o treime din piaţa cu amănuntul a produselor petroliere şi a gazelor naturale lichefiate în Republica Moldova.