Gorenje

Gorenje

Grupul Gorenje este alcătuit dintr-o societatea mixtă pe acţiuni - Gorenje Domestic Appliances - Gorenje d.d. - împreună cu alte 47 de întreprinderi. În ultimii ani s-a înregistrat o creştere dinamică, care a avut ca rezultate dezvoltarea constantă a produselor, expansiunea facilităţilor de producţie, eficienţa reţelelor de distribuţie şi vânzare şi cota de piaţă ascendentă.

În ciuda condiţiilor mai puţin favorabile când ne referim la economia globală, Grupul Gorenje a reuşit să îşi menţină poziţia în topul celor opt mari producători de materiale electrocasnice din Europa, exportând acum 84% din producţia proprie.

Gorenje d.d. produce şi vinde aparate electrocasnice. Construirea de noi fabrici şi modernizarea celor vechi, dezvoltarea de noi generaţii de produse, reprezintă preocuparea de bază a celei mai înfloritoare activităţi din cadrul Grupului.

Succesul Gorenje poate fi atribuit şi sistemului extins de fabrici proprii şi al operaţiunilor de vânzare din mai multe ţări europene. Grupurile din străinătate afiliate la Gorenje desfăşoară în mare parte activităţi comerciale având propriile lor reţele de vânzări, depozite, logistică şi service. De asemenea, în Austria şi Cehia se fabrică mobilier de bucătărie.

Deşi Grupul Gorenje exportă marea majoritate a produselor sale în UE, în ultima vreme s-a extins şi pe pieţele din Europa de Est şi Sud-Est, mărind astfel volumul de exporturi.

Datorită realizărilor şi performanţelor mai sus menţionate, Gorenje este una dintre cele mai mari corporaţii din Slovenia şi unul dintre cei mai mari producători de aparatură electrocasnică din Europa.