Chateau Vartely

Chateau Vartely

Wine. Culture and Leisure!

Compania ÎM "Château Vartely" SRL este un producător de vinuri de înaltă calitate din cele mai bune specii europene de struguri, cultivate în zonele centrale şi sudice ale ţării.

"Château" în lexicul vinificatorilor moderni este un teritoriu pe care un singur proprietar înfăptuieşte întreg ciclul de producere al vinului – de la cultivarea strugurilor, până la îmbuteliere. Doar în aşa mod, consideră francezii, se poate garanta calitatea produsului, având cantităţi reduse.

"Vartely" conform datelor enciclopedice ("Enciclopedia Sovietică Moldovenească, 1975, volumul 5"), denumirea unuia dintre cele mai vechi oraşe din Moldova – Orhei a provenit de la cuvântul maghiar "Var". "Vartely" – "oraş", "cetate", rădăcina cuvâîntului a fost adusă în Moldova de către valahii veniţi din Carpaţii de Vest.

"Château Vartely" - este o întreprindere tânără de vinificaţie, în sensul bun al cuvântului, ambiţioasă, situată nemijlocit în zona Orheiului, unde mai trăiesc şi astăzi tradiţiile bogate de cultivare ale viţei-de-vie şi de producere a vinului.

Speciile europene clasice de viţă-de-vie sunt cultivate aici cu succes și oferă în fiecare an o recoltă valoroasă de vinuri: Roşii seci – Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay, Traminer, Sauvignon, Feteasca.

În decursul ultimilor ani, vinurile produse de Chateau Vartely, şi-au găsit un număr considerabil de amatori în toate colţurile lumii. Fapt dovedit de volumul exporturilor făcute în ţări ca: SUA, Franţa, Germania, Belgia, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovacia, Cehia, China, România, Ucraina, Kazakhstan şi Kîrghizstan.