Lactalis-Alba

Lactalis Alba

Alba - e natural că-ți place!

Produsele „Alba” se găsesc de mult timp pe mesele moldovenilor, iar siguranţa că acestea sunt autohtone şi ecologice le menţin mereu în ratingul preferinţelor.

La 27 octombrie 1997, Compania americană „Food Master International” a procurat pachetul majoritar de acţiuni al Fabricii de produse lactate din Hânceşti şi al Fabricii de brânzeturi din Soroca şi a fondat compania mixtă moldo-americană „Alba”.

Gigantul francez al produselor lactate „Lactalis” a preluat la 10 octombrie 2004 pachetul majoritar de acţiuni, reorganizând compania în întreprindere mixtă „Lactalis-Alba”.

Întreprinderea cucereşte piaţa moldovenească brandurile – „Alba” (lapte, chefir, biochefir, smântână, caşcaval tare, iaurt) şi „President” (desert din brânză de vaci, creme din brânză de vaci, iaurt, caşcavaluri topite, brânzeturi cu mucegai nobil etc.). Lactalis comercializează și brandul Дольче.

„Alba” aduce gustul tradiţional al produselor lactate în viaţa modernă (tehnologii moderne, ambalaj comod, personal calificat).

Denis Gablenco, unul din fondatori, a sugerat ca logoul să conțină o văcuță care rumegă și de o așeza pe un nouraș. Sloganul este inventat de Eduard Musteață, fost director de marketing.

Din 1998, Alba produce iaurtul de băut Yoli. Denumirea în logotip este scrisă cursiv și e de culoare violet.