Mai întâi despre scaun, apoi despre RockIt

Joi, 27 Februarie 2014 22:12

alt


De ce despre scaun? Pentru că în drum spre RockIt, am dat de un scaun impresionant în Parcul Central, făcut în amintirea celor decedaţi de SIDA.

O construcţie complexă, elaborată în totalitate din 5300 piuliţe argintii, în unele fiind plasate şuruburi negre. Piuliţele ar simboliza societatea, iar şuruburile virusul HIV. Clic pe imagine pentru a vedea cine sunt autorii.

Acum despre RockIt. Ca de obicei, conferinţele sunt mai mult despre networking şi inspiraţie, mai puţin despre conţinut. Însă, în continuare, voi puncta acele detalii care mi-au părut interesante.

În ansamblu, conferinţa a avut o atmosferă prietenoasă şi, vreau să menţionez că Artur Gurău este un speaker şi un host bun, şi l-aş mai asculta cu alte ocazii.

Pe tot parcursul discuţiilor, pe ecran au fost afişate update-urile ce se făceau pe Instagram şi Twitter - anume acelea care aveau hashtagul #rockitmoldova. Prin intermediul lor, puteau fi urmărite live pozele făcute în sală, cât şi întrebările, comentariile referitor la eveniment. Mulţi au folosit ocazia să promoveze şi branduri, postând poze sau statusuri.

RockIt


Aplicaţia prin care a fost posibilă afişarea live pe ecran concomitent a feedului de pe ambele reţele a fost www.startwally.com.

Şi acum, informaţii utile ce le-am desprins de la speakeri.

--> Speakerul din România a recomandat www.tailwindapp.com pentru gestionarea contului pe Pinterest.

--> La fel, pe lângă ads-urile obişnuite pe Facebook, a atras atenţia asupra plasării reclamei pe pagina de log in. În mediu, în România, plasarea pe 24 de ore costă 14 mii de euro. Preţul variază şi de timpul plasării - de luni până joi sau de vineri până duminică.

--> Un alt speaker, a vorbit despre Odnoklassniki. El a descris Facebook ca fiind o platformă mai inteligentă, unde se plasează posturi mai lungi (как на работе), iar Odnoklassniki e mai familial şi privat (как дома). De aceea, este recomandat să adaptați stilul postărilor.

--> A mai menţionat că anul acesta, Odnoklassniki face un rebranding. Se va schimba interfaţa în una mai modernă, iar website-ul deja e redenumit în ok.ru, conform abrevierii.

--> Ne-a vorbit şi despre un proiect interesant ferma.tv, despre un băiat care şi-a vândut căpşunele prin intermediul social media. Promitem să căutăm mai multă informaţie şi să scriem un articol.

Apropo, organizatorii au anunţat a doua conferinţă, care se va desfăşura pe 27 martie 2014, cu tema New Media Revolution.

P.S. Pentru cei care se întreabă dacă e bine de organizat conferinţe în Sala Mare la Patria Loteanu - răspunsul e da. Sala renovată e comodă, iar holul frumos amenajat e bun pentru networking. Unicul mic dezavantaj este faptul că, din Sala Mică, se mai aud uneori zgomote de la filmul ecranizat. Dar nu e deranjant.

Despre alte impresii, puteţi întreba prietenii care au fost prezenţi sau citi comentariile de pe Twitter. Ne auzim pe 27 martie. Preînregistrare pe www.rockit.md.

Autor: Irina KaiserMai gustă o doză de inspirație: